Økonomi

Økonomien ved at bo på Friplejehjemmet Hesselvang

Hvad koster det at bo på Friplejehjemmet Hesselvang?

Det er ikke dyrere at bo på Friplejehjemmet Hesselvang end på et af kommunens plejecentre. Du er altid velkommen til at kontakte lederen for nærmere oplysninger om aktuelle priser. Du betaler en husleje ex. a conto forbrug til el, vand og varme, som afregnes i hver lejlighed. Huslejen er beregnet ud fra lejlighedens størrelse samt en del af fællesarealet. Vi har 3 størrelses boliger. Selve boligerne er fra 49 – 62 kvm. Hovedparten er 55 kvm og fælles arealerne er på ca. 18/20 kvm. Der er udgang til egen terrasse fra alle boliger.

Ud over huslejen betales der et indskud, som et engangsbeløb. Dette indskud vil blive betalt tilbage ved udflytning. Dog såfremt lejligheden måtte være misligholdt, vil udgifter til istandsættelse blive fratrukket i indskuddet. Udgifter til maling fratrækkes ikke indskuddet.

Boligstøtte

Boligstøtten kan udgøre en væsentlig andel af din husleje, Husk derfor at ansøge om boligstøtte i
den måned indflytningsdatoen er gældende, da man ikke får boligstøtte med tilbagevirkende kraft
herefter. Boligstøtte er forhøjet, da det er en såkaldt plejebolig. I din lejekontrakt står de praktiske oplysninger om boligen, som skal anvendes til ansøgningen. Din boligstøtte er afhængig af din formue.

Du kan søge information herom på borger.dk, hvor du bl.a. kan lave en personlig beregning. Din boligstøtte udbetales af Udbetaling Danmark. Såfremt du ønsker at søge lån til indskud, skal dette ske i den kommune du flytter til.

Ansøgningen skal ske digitalt på www.borger.dk . Hvis du ansøger skal kommunen oplyses om det inden første måned fra indflytningsdatoen.

Praktiske indkøb

Vi tilbyder mulighed for at købe de artikler hos os, som du i det daglige har brug for til personlig hygiejne, rengøring og tøjvask. Vi opgør dit faktiske forbrug månedligt og afregner via PBS. Vi indkøber kun allergivenlige produkter.

Valg af tillægsydelser m.v.

Der er mulighed for at tilvælge forskellige serviceydelser som fx ekstra rengøring, vinduespudsning inde og ledsagelse ud af huset. Dette afregnes særskilt.
Der er også mulighed for, at du kan til vælge behandling af fx fodterapeut og fysioterapeut m.v. samt mulighed for at komme til frisør på bestemte dage på friplejehjemmet. Dette afregnes også særskilt.