Hverdagen

Hverdagen på Friplejehjemmet Hesselvang

Dagligdagen er præget af et harmonisk, trygt og overskueligt miljø. Det betyder at alle medarbejdere kender beboerne godt og omvendt er det trygge ansigter beboerne møder i hverdagen. Gennem nærhed og tryghed i hverdagen hjælper vi hinanden med at blive en del af et dejligt fællesskab.

Beboernes medbestemmelse prioriteres højt

Beboermøder afholdes halvårligt og afdelingsvis, hvor beboere og medarbejdere vender så at sige alt fra om osten på morgenbuffeten er den rette, til om personalet er tilstede når man har brug for hjælp. Her finder også forslag til temafester, middagsretter, små og store udflugter sin vej frem. Hesselvang tilbyder mange forskellige aktiviteter, gerne ud fra beboernes ønsker, men det er altid frivilligt om man som beboer ønsker at deltage. Vi lægger stor vægt på at vores plejehjem er et hjem. Et HJEM, hvor man finder tryghed og velvære og hvor man føler sig set, hørt og imødekommet som den man er. Det betyder også, at vi på etisk vis respekterer den enkeltes behov for at være sig selv og privat. Alle har sin egen døgnrytme, om man vil sove længe eller sent i seng, så respekteres det.

For alle er måltiderne en væsentlig del af dagen

På Hesselvang indbydes beboerne til at være med til at tilberede maden. Det være sig lige fra dyrkning af grønsagerne til forarbejdning af råvarerne til dagens måltider. Det er ikke svært at få hjælp fra beboerne til at pille jordbær, skrælle kartofler eller plukke bær. Det gode måltid dækker ikke kun behovet for at blive mæt. Hos os spiser medarbejderne sammen med beboerne, og gennem dette gode samvær skabes et helt andet nært forhold. Måltiderne er præget af hygge og en munter stemning, ofte er det med til at selv småtspisende får mere appetit.

Dyrene fylder og glæder på Hesselvang

Har man som beboer lyst til at medbringe sit kæledyr, er det velkomment – medarbejderne støtter med pasning hvis beboerens helbredstilstand fordrer det. Hesselvang har også sit eget dyrehold med heste, geder, høns, undulater og akvariefisk, som dagligt får besøg når beboerne er på tur rundt ude og inde. Fx går en´ beboer dagligt ud med kartoffelskræller og salat-rester til heste, geder og høns. Mens en anden i perioder samler æg ved vores hønsehus.

Haven og Musikhaven

Vi har opbygget en smuk have, hvor sanserne stimuleres af farver, dufte og vandkunst. Som et nyere tiltag har vi etableret landets største musikhave tilknyttet et plejehjem. Musikhaven byder på instrumenter i selve musikhaven og langs stierne hvor de inviterer til leg og udforskning. Nogle instrumenter virker beroligende, mens andre med deres slagkraft og rytme virker mere stimulerende. Musikhaven er et dejligt område for vores demente beboere. Men inviterer også i høj grad til leg generationer på tværs.

Midt i haven er pavillonen et naturligt samlingspunkt i direkte tilknytning til musikhaven med dejlige siddepladser ude som inde. Her kan beboerne sidde og finde ro og nyde naturens dufte, farver og lyde. Eller byde familien på en kop kaffe i nye omgivelser. Pavillonen er omkranset af smukt tilplantede kummer, hvor beboere sammen med personale og frivillige ofte henter blomster til buketter der lyser op indenfor.
Haven byder også på drivhus og højbede, som de beboere der har lyst driver i fællesskab med ihærdige frivillige.

Alle skal få de oplevelser de kan

Er en leveregel som vi gør meget for at leve op til på Hesselvang. I praksis betyder det at bredden er stor i aktiviteterne. Er man et sted i livet hvor man har behov for en´til en´aktiviteter i egen bolig, er det lige så vigtigt som den gruppe der er til pool-party i haven med farvestrålende drinks. Nogle syntes det er sjovt og skønt at deltage i Havnefestens optog, andre dage er man måske mere til en tur i vores lille minibus ud og se lokalområdet. En gang om året er det muligt at komme med på sommerhustur sammen med personalet. Gennem årene har det været vældig populært at afholde temafester som fx MortenKorch fest, tyrolerfest, mexicanerfest, hawaifest, pyjamasfest osv. Vi afholder selvfølgelig også almindelige fester. Inden festerne åbner de frivillige nogle gange beauty-salonen , hvor man kan komme og få håret sat. Men igen er det altid frivilligt om man ønsker at være udklædt eller pyntet eller ingen af delene.

Senioridrætscenter

Vi er certificeret som senioridrætscenter, som tilbyder en aktiv hverdag. I ugens løb foregår mange faste arrangementer som fx erindringsdans, siddegymnastik, gåture, seniormotion, styrketræning osv., men også spontane ideer finder vej i dagligdagen. Måske skinner solen og indbyder til en tur i musikhaven, ud til dyrene eller en cykeltur til havnen for at købe en is? Vi forsøger at holde en aktiv hverdag med gå- eller cykleture eller andre udendørsaktiviteter og er vejret dårligt, kan vi spille kurling, ballonspil eller andet indendøre.

Faste Aktiviteter